Послушното куче е радост за всеки стопанин. Ние работим за изграждането на здрава връзка между Вас и Вашия любимец.

Екипът на училище за кучета „ПОСЛУШЕН”
Център за обучение на кучета и техните стопани

 

 

Здравейте!

Училище „ПОСЛУШЕН“ е основано от д-р Калина Кандулкова - Главен инструктор-треньор. Намира се в София и се занимава активно с обучение на кучета от различни породи. Училището членува в Киноложко сдружение „ДОГ СПОРТ БЪЛГАРИЯ“.

Методиката ни е съобразена с последните тенденции и постижения в психологията на поведенческите норми при различните породи. В основата на обучението на всяко куче е мотивацията, която независимо от проблема на кучето или неговия стопанин, е ключов момент към желаната промяна в поведението на животното. При нас Вие обучавате своето куче, а ние Ви помагаме да затвърдите правилния подход в общуването с Вашия любимец. Училището предлага различни курсове на обучение на кучетата и техните стопани. Според възрастта на кучето и в зависимост от характера на проблемите, които имате с него, можем да Ви предложим подходящи програми на обучение. А за тези, които биха искали да разнообразят своите любимци, организираме допълнителни интересни игри и мероприятия.

Ако имате подрастващо кученце (до 1 година), което искате да възпитате и научите на послушание в градска среда, бихме могли да Ви помогнем. В случай че сте закъснели с обучението на Вашия любимец и вече имате проблем с неговото поведение, можем да Ви посъветваме как да се справите в конкретната ситуация. Предлагаме и специален курс за всеки, който би искал да обучи кучето си на лична защита и охрана. За да го запишете е необходимо преди това да сте завършили общ курс на обучение. Добре е да имате в предвид, заниманията с подрастващо кученце, ще бъдат толкова по-лесни и за Вас, и за него. Възрастното куче вече е с изградени навици, то значително по-трудно се поддава на превъзпитаване и корекции в поведението. В Училище за кучета „ПОСЛУШЕН“ можете да получите съвети и помощ от квалифицирани инструктори за различни проблеми, с които се сблъсквате при общуването с Вашия любимец. Ваше право е да го възпитате и обучите, за да Ви разбира по-добре. Така ще свикнете да разчитате на него и ще откриете, че да имаш послушно куче е истинско удоволствие.

Училище за кучета "ПОСЛУШЕН"

Научете повече за Екипът на училище за кучета „ПОСЛУШЕН”

д-р Калина Кандулкова
Основател на училище за кучета „ПОСЛУШЕН” и Главен инструктор-треньор

 

Животът ми може да се опише с една дума: куче! Занимавам се активно с обучение на кучета от 1997 г. Завършила съм курс „Професия и кинология“, специалност „Отглеждане и обучение на кучето“, както и 3-месечна школа за водачи на служебни кучета. Редовно посещавам семинари за обучение и дресура на кучета извън България. Работя като ветеринарен лекар във ветеринарна клиника „City Jungle“. Горд собственик съм на 5 кучета, два лабрадора, едно бордър коли, една немска и една белгийска овчарка. Отглеждам и две котки и един огромен заек. Всички те отлично съжителстват с 4 годишният ми син. Най-голямото предизвикателство за мен е спортът с кучета и работата с носа на кучето. Отделям голяма част от свободното си време, доколкото имам такова, за подготовка на кучетата ми за явяване на изпити и състезания. Имам покрит изпити IPO 1, 2 и 3 с първата ми белгийска овчарка „Арнета“, както и степен А1/L на Aджилити. Разтоварвам се през времето прекарано със синът ми, като и с екстремни спортове (сноуборд, уейкборд, кънки, колело), напоследък – и със сноуджоринг (сноуборд, теглен от кучешки впряг). Освен с кучета, обичам да работя и с деца – правя това в училище за кучета „ПОСЛУШЕН“ и различни училища и детски градини.

Пламена Колева
Главен инструктор-треньор

 

Обичам спорта, природата и животните. Говоря английски, френски и испански език. От 2013 година работя като треньор в училище „ПОСЛУШЕН“, където завършвам курс за обучение на кучета и техните стопани. В момента съм студент по Ветеринарна медицина. Имам женски джак ръсел териер и белгийска овчарка - малиноа. Занимавам се с Аджилити, IPO, Canicross и други спортове с кучета. Сред постиженията ми с моите кучета са: Изпит „ВН“ и с двете ми кучета и победи на състезания по аджилити А1/S и А1/L. Ежегодно посещавам семинари за обучение на кучета в страната и чужбина. От 2014 година участвам с джак ръсел териера си в снимане на телевизионни реклами и филми. Също така с нея учим деца как да общуват с кучета. Любовта ми към работата с кучета започна точно от училище за кучета „ПОСЛУШЕН“. Предпочитанията ми са насочени в предизвикателството за начина, по който даденото куче разбира какво желаем от него, и да следя развитието му в бъдеще.

Мария Алексова
Административен директор и треньор

 

Аз съм гласът от телефона на училище за кучета „ПОСЛУШЕН“. Готова съм да Ви обясня какви услуги предлага училището, да запиша час за тренировка и да отговоря на всичките Ви въпроси за учебния процес. От 2015 година се занимавам с организацията на програмата на училище „ПОСЛУШЕН“, с градината за кучета и с тренировки по общо послушание. Завършила съм Професионална гимназия по ветеринарна медицина, специалност: Ветеринарен техник, както и курс за обучение на кучета и техните стопани по общо послушание в училище за кучета „ПОСЛУШЕН“. Работата с животните за мен е предизвикателство и ежедневният ми контакт с нашите ученици ме зарежда положително. Горд собственик съм на кралски пудел, с когото обичам да се разхождам и опознавам нови места. През свободното си време карам колело, чета книги, играя тенис и спортувам с кучето си.

Любо Урсини
Треньор

 

От 2018 г. работя като треньор по общо послушание в училище „ПОСЛУШЕН“. Занимавам се и с детската градина, където работата с подрастващите кучета ми носи огромно удоволствие. Завършил съм курс за обучение на кучето и неговия стопанин в училище „ПОСЛУШЕН“ и страстта ми към обучението започна през 2012 година, когато взех първото си куче. Сега съм горд собственик на мъжки голдън ретривър и женски флет колт ретривър. Говоря свободно английски език и през свободното си време обичам да се разхождам в природата с животните си. Вечер работя и като DJ и за мен музиката е начин да се разтоваря. Харесвам работата в „ПОСЛУШЕН“, защото всеки ден е различен и всяко куче с неговия стопанин ме кара да откривам нови подходи и да мисля по различен начин.

Елена Желева
Треньор

 

По професия общувам с компютри, а по душа - с кучета. Завършила съм Софийския университет, специалност компютърни науки. Точно след това придобих допълнителна професионална квалификация по обща кинология към Екологично сдружение „Предбалкан“. Изкарах курс за обучение на кучета и техните стопани по общо послушание в училище за кучета „ПОСЛУШЕН“ и от 2018 година съм част от екипа и работа както като треньор, така и се занимавам с кучешката градина. Да се занимавам с кучета, любителски и професионално, за мен е сбъдната мечта. В компанията на куче човек няма как да скучае. Точно затова най-интересното и забавно време за мен е времето, прекарано с кучетата и най-вече с личното ми куче. Горд собственик съм на мъжки питбул. Той има изключително добър нрав и няма нищо общо с представа за питбулите в обществото. Обичам да работя с кучето си и да го уча на нови и нови команди, защото всеки път това е удоволствие и за двама ни. В свободното си време обичам да се разхождам в планината, да плувам, чета и да спортувам. Работата с кучетата в „ПОСЛУШЕН“ е начин да научавам ново и нови неща от безкрайните комбинации на различни стопани и кучета. Всяка тренировка е различна и всеки ден е едно ново предизвикателство за мен.

Марияна Цанева
Главен отговорник и гледач кучетата в градина за кучета „ПОСЛУШЕН“

 

Завършила съм Национално търговско банкова гимназия, и изкарах курс по общо послушание с кучето си в училище за кучета „ПОСЛУШЕН“. Това много промени погледа ми към кучетата, към комуникацията ми с тях и след 2 години изкарах курс и започнах работа в кучешката детска градина на „ПОСЛУШЕН“. Сега съм на отговорна позиция в градината за кучета и отговарям не само за кучетата, но и за останалите служители от персонала. Работата е много отговорна и почти постоянно навън, но въпреки това всички кучета ме зареждат много положително и това ме кара да изпитвам удоволствие от свършеното. Имам женска немска овчарка, с която тренирам и се забавлявам през свободното ми време. Имала съм котка, куче, плъхчета и рибки и от малка имам силен интерес към всички животни. Това е моето призвание и за в бъдеще искам да се занимавам с това. Обичам да чета, рисувам, пътувам и да свиря, но най-много обичам да съм сред кучетата. Те ме зареждат много и определено в края на работния ден не се чувствам изморена.

Здравко Тошев
Гледач на кучетата в градина за кучета „ПОСЛУШЕН“

 

Завършил съм 135-то СОУ „Ян Амос Коменски“ град София с профил Социална Педагогика. Работил съм в много сфери, но опита ми с кучета започва през 2008-ма година в приюта на Анимъл Рескю в Горни Богоров. Имам две години в спасителен център за бездомни кучета Pet Sisters. Стопанин съм на женска микс между стафордшир териер и питбул териер. От 2017 година изкарах курс и започнах работа в кучешката детска градина „ПОСЛУШЕН“. Обичам работата с кучетата и училище „ПОСЛУШЕН“ ми предоставя безценния опит и удоволствието да работя това, което винаги съм харесвал. През свободното си време се занимавам активно с музика, свиря в група и организирам концерти. Обичам да пътувам, да откривам нови и нови места и да опознавам хората, които срещам там.

Дарина Костова
Гледач на кучетата в градина за кучета „ПОСЛУШЕН“

 

Завършила съм Национално търговско банкова гимназия, и изкарах курс по общо послушание с двете си кучета в училище за кучета „ПОСЛУШЕН“. Това много промени погледа ми към кучетата, към комуникацията ми с тях и след 6 години изкарах курс и започнах работа в кучешката детска градина на „ПОСЛУШЕН“. В момента съм студент по ветеринарна медицина в София и мечтата ми да помагам на животните скоро може да стане реалност. Имам женско сибирско хъски и женска австралийска овчарка, с които спортувам трикове, Каникрос и Аджилити. Обичам да съм в планината, да карам ски, сноуборд и да танцувам. Работата с кучетата ме кара да се чувствам полезна и да научавам все по-нови неща всеки ден.

Валя Маринова
Гледач на кучетата в градина за кучета „ПОСЛУШЕН“ и хигиенист

 

Завършила съм български и история, работила съм като финансов консултант към кредитна компания. В момента работя в рекламното производство и отговарям за почистването на целия Полигон на училище „ПОСЛУШЕН“, както и за грижата за животните в дните когато няма градина за кучета. Цялата отговорност към чистотата и дезинфекцията на клетките и помещенията е моя. През свободното си време обичам да пиша стихове, да рисувам и да чета книги. Харесва ми да се занимавам и със спелеология и парапланеризъм, както и да практикувам екстремно катерене и риболов. Имала съм кучета и котки, сега съм собственик на две кучета, мъжки дакел и от скоро осиновен мъжки той териер, които живеят заедно със синът ми и племеникът ми. За мен кучетата са начин да науча децата на отговорност и отношение. Работата с кучетата е удоволствие за мен и във всеки един свободен момент се разтоварвам с тях.

Научете повече за Полигон „ПОСЛУШЕН”

Тренировъчен полигон „Враждебна”

 

Полигонът за обучение на кучета и техните стопани е с големина 2 дк, разполага с тревна площ (1,2 дк.) и с опесъчена площ. Създаден през 2012 г. с разположение кв. „Враждебна“, гр. София. Теренът предоставя възможност за провеждане на тренировки, състезания и семинари. Снабден с осветление, поливна система, зона за свободно разхождане на кучета и зона за настаняване на кучета. Клиентите ни могат да се възползват от предлаганите в магазин храни и аксесоари за домашните любимци. Полигона е оборудван и с нужните съоръжения за работа с кучета по общо послушание и спорт с кучета (Agility, IPO).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Ориентир за достигане на полигон „ПОСЛУШЕН“

До полигона, посока „Ботевградско шосе“ към изхода на София. Преди караулката, между ЮНГ и OMV, в дясно има пряка - ул. „57“. Улицата е на 2 метра преди входа на OMV. В дъното на тази улица, където се пресича с ул. „68“, се намира полигона на училище „ПОСЛУШЕН“.